Älykkäämpi TV

Smart-TV nimellä myydään suurin osa tämän päivän televisioista. Tällä tarkoitetaan, että TV:ssä on tietokonemaisia ominaisuuksia. Smart-TV voidaan liittää nettiin ja katsoa suoratoistona esim. Netflix:n elokuvia, selailla nettiä, mennä Facebookiin jne. Suurinta osaa älytelevisioita vaivaa kuitenkin ohjelmistojen/TV:n hitaus, pieni muisti sekä hyvin suppea määrä ohjelmia, joita TV:ssä voi käyttää.

Mistä tahansa HDMI-liitännällä varustetusta TV:stä saa todellisen älytelevision kytkemällä siihen Android-pohjaisen media boxin. Media box on pieni erillinen tietokone, joka käyttää Android-käyttöjärjestelmää. Ihan samaa Androidia käytetään mm. älypuhelimissa. Jos käytät Android-pohjaista puhelinta, olet jo sinut media boxin kanssa.

Hyvässä erillisessä media boxissa on paljon enemmän muistia ja tehoja kuin perustason TV:ssä. Media boxissa on käytössä koko Google play-kaupan sisältö, siis valtava määrä ohjelmia. Kodi (ent. XBMC) multimedia ohjelmisto toimii erittäin hyvin Android media boxin kanssa.
Alla olevasta linkissä on arvostelu yhdestä markkinoiden parhaista media boxeista:
Minix NEO X8-H plus.

Minix kotivisu