Tabletin virusturva

Taulutietokone eli tabletti alkaa olla hyvin yleinen monessa kodissa. Tablettia voidaan käyttää moneen tarkoitukseen, kuten tietokonettakin, mm. netissä surffaamiseen, pelaamiseen, videoiden ja kuvien katseluun, muistiinpanojen tekemiseen jne.

Kun tabletti on verkossa eli internetissä, altistuu se samoille vaaroille kuin mikä tahansa tietokone. Minkä tahansa sivuston tiedoston lataamisesta saatat saada viruksen tablettiin. Yleensä tableteissa ei ole oletusrvoisesti asennettu minkäänlaista virustorjuntaohjelmistoa. Uuteen tablettiin kannattaa asentaa ensimmäisenä toimenpiteenä jokin tunnettu virustorjuntaohjelmisto. Ilmaisia on tarjolla useita, jotka ovat ihan hyviä. Pääasia että käyttää jotain. Virustorjuntaohjelmistot löytyvät helposti sovelluskaupasta, joten asentaminen ei ole vaikeaa.

Jos jostain syystä saat viruksen tablettiin ja torjuntaohjelmistoa ei vielä ole ja jos tabletilla ei ole mitään tosi tärkeää säilytettävää, on helpointa palauttaa tehdasasetukset, eli asentaa käyttöjärjestelmä uudelleen. Androind-pohjaisissa laitteissa se onnistuu yleensä seuraavasti:
Sammuta laite. Laita virta päälle, pidä virtanappia pohjassa ja paina samaan aikaan “volume ylös tai alas” nappia, riippuen mallista. Ne mallit joissa on erillinen home-näppäin, pitää painaa vielä samaan aikaan sitä.
Tällä toimenpiteellä pitäisi päästä valikkoon, josta “volume ylös tai alas” napilla valitaan “recovery”. Tämä palauttaa tehdasasetukset laitteeseen ja poistaa samalla kaiken datan, joten viruksista pääsee varmasti eroon.