Windows 10 päivitys statusta

Windows 10 päivitykset ovat olleet mahdollisia kaikille Windows 7 ja 8.1 käyttäjille heinäkuun 29 päivästä lähtien Windows updaten kautta. Olen päivittänyt kaikki omat windows koneet ja lukuisia asiakkaiden koneita. Tässä vaiheessa voi vetää muutamia johtopäätöksiä päivityksistä.

Ennen päivitystä OTA KAIKKI TÄRKEÄT TIEDOSTOT TALTEEN ULKOISELLE MEDIALLE. Päivitys voi mennä pieleen ja datat voi kadota.

Suurimmassa osassa päivitys menee läpi ilman ongelmia. Sitten on ollut tapauksia, joissa Windows 10 päivitys on mennyt pieleen ja kone on jäänyt tekemään loputonta luuppia korjausyrityksen ja bootin kanssa. Näissä tapauksissa ainoa keino on ollut asentaa ensin alkuperäinen Windows 7 tai 8 uudestaan ja sen jälkeen tehdä Windows 10 päivitys suoraan ulkoiselta medialta esim. USB-tikulta tai DVD-levyltä. Tällöin yleensä ongelmakoneiden Windows 10 päivitys on mennyt läpi ilman virheitä.

Paras suorituskyky Windows 10:stä saadaan asentamalla käyttis puhtaasti. Puhdas asennus voidaan tehdä sen jälkeen, kun Windows 10 päivitys on mennyt läpi ja kone on saanut tehtyä aktivoinnin onnistuneesti Microsoftin aktivointi-palvelimelle. Tämän jälkeen tehdään asennus uudestaan ulkoiselta medialta. Asennuksen alussa määritellään että kaikki levyn tiedot poistetaan ja levy alustetaan uudelleen. Asennuksen jälkeen kun kone tulee taas verkkoon, se hakee aktivointi-palvelimelta avaimen ja Windows 10 on aktivoitu. Ensimmäisen aktivoinnin jälkeen koneen voi siis asentaa vaikka kuinka monta kertaa uudestaan. Konekohtainen aktivointiavain on palvelimella aina valmiina. Puhtaan asennuksen jälkeen kaikki omat sovellusohjelmat pitää asentaa uudestaan.

Pelkkä Windows 10 päivitys 7:sta tai 8:sta säilyttää kaikki sovellusohjemat, joten se on kaikkein helpoin tie, jos päivitys vaan onnistuu ja kaikki menee hyvin.

Windows 7, 8.1 tai 10 asennusmedian (USB-tikku tai DVD-levy) työkalun voit ladata tästä.