Tarkista Windows päivitykset

Windows osaa päivittää käyttöjärjestelmän automaattisesti, mutta välillä automatiikka ei jostain syystä toimi ja päivitykset kannattaa tarkistaa käsin.

Windows 7 päivitysten tarkistus menee seuraavasti:

  1. Avaa Windows Update napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta. Kirjoita hakukenttään Update ja valitse sitten tulosluettelosta Windows Update.

  2. Valitse vasemmanpuoleisesta ruudusta “Tarkista päivitykset” ja odota hetki, kun Windows etsii uusimpia päivityksiä tietokoneeseen.

  3. Jos päivityksiä löytyy, valitse “Asenna päivitykset”.

Windows 8 päivitysten tarkistus menee seuraavasti:

  1. Avaa Windows Update sipaisemalla näytön oikeasta reunasta vasemmalle. Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa ja siirrä sitten hiiren osoitinta alaspäin, valitsemalla “Asetukset”, valitse “Muuta tietokoneen asetuksia” ja valitse sitten “Päivitys ja palautus”

  2. Paina “Tarkista nyt”. Jos päivityksiä tarjolla, valitse “Asenna päivitykset.

Jos sinulla on asennettu Classic Shell, vie hiiri työpöydän vasenpaan alakulmaan, valitse “Ohjauspaneeli” ja valitse “Windows update”. Sen jälkeen Windows update ikkunassa paina, “Tarkista päivitysten saatavuus”. Jos päivityksiä saatavilla, asenna päivitykset.

Jos käytössäsi on Windows 8 ja et ole vielä päivittänyt sitä 8.1 versioon, niin se kannattaa tehdä nyt. Päivitys on ilmainen ja se tehdään Windows-kaupasta.
Tästä linkistä löytyy ohje päivitykseen.