Windows 8 on mainettaan parempi

Windows 8 on ollut käytössä yli 2 vuotta. Siirryin sen käyttäjäksi heti, kun se ilmestyi virallisesti saataville 2012 lopulla. Päivitin tuolloin läppärissäni olevan Windows 7:n. Ensimmäinen huomio oli, että 8 on nopeampi kuin 7. Vaikka kaikenlaisia testituloksia on maailmalla ja monet väittävät, että nopeuseroja ei ole, niin se ei pidä paikkaansa. Windows koneen käynnistys kestää aina, jos jätetään 8:n pikakäynnistys pois laskuista. Mutta kun koneen on saanut käyntiin, niin 8:ssa ohjelmien käynnistys ja  yleinen toimiminen on sulavampaa kuin 7:ssa.

Paljon puhuttu käynnistysvalikon puuttuminen lienee yksi suurimmista syistä, miksi osa käyttäjistä vieläkin vieroksuu 8:iin siirtymistä. Käynnistysvalikon saa 8:iin ihan ilmaiseksi useammallakin eri ohjelmalla. Olen käyttänyt alusta asti Classic Shell:n valikkoa. Sillä saa valikon aika identtiseksi 7:n tapaan. Windows 8:n alkuperäiseen start-valikkoon (tiiliskivet) ei juuri tarvitse mennä tuon jälkeen.

Uusissa koneissa Windows 8 tulee tietysti automaattisesti halusi tai ei. Windows 8 tunnistaa uusien ja vanhempienkin koneiden raudan aika hyvin, joten valmistajakohtaisia ajureita tarvitsee asennella vähemmän kuin 7:ssa.