Tietokoneen etäkäyttö

Moni meistä omistaa jo useamman tietokoneen kotikäytössä, yrityksistä puhumattakaan. Jossain vaiheessa tulee tarve päästä esim. kotona olevalle koneelle läppärillä etänä hakemaan esim. jotain tärkeää tiedostoa, joka ei satu olemaan mukana. Silloin hyvästä etätyöpöytä ohjelmasta olisi hyötyä.

Windows:n mukana tulee mahdollisuus käyttä Microsoftin omaa “remote desktop” ohjelmistoa. Siinä on versio riippuvuuksia, joka hankaloitttaa käyttöä, jos omistat Windows koneita XP:stä Windows 10:iin. Etätyöpöytä ohjelmista on yksi ylitse muiden, Teamviewer. Se on Windows versio-riippumaton ja toimii yhteen useiden käyttöjärjestelmien kanssa (Windows, Linux, Mac, mobiili). Yksityiskäytössä Teamviewer on ilmainen. Yrityskäytössä riittää kertaalleen ostettu lisesnssi.

IT-tuki käyttää Teamviewer ohjelmaa laajasti. PK-yritykset voisivat hyödyntää Teamviewer:n etäkäyttömahdollisuutta laajemmin. Monilla yrityksillä saattaa olla toimipisteitä useissa paikoissa ja eri kaupungeissa. Etäkäyttö ohjelmistolla on mahdollisuus päästä kiinni kaikkiin firman koneisiin yhdeltä koneelta. Esimerkkinä, jos firman pitää saada jokin tietty raportti tietyin väliajoin eri toimipisteistä ja olet tähän mennessä käynyt eri toimipisteissä erikseen ajamassa raportit, voit ne etätyöpöytä ohjelmistolla tehdä keskitetysti yhdeltä koneelta. Ei tarvitse matkustaa sen takia eri toimipisteisiin. Säästyy aikaa ja rahaa.
Tietokoneen etäkäyttöön löytyy muitakin ohjelmia. Löydät ne Linkit-osiosta.

Teamviewer kotisivulle pääset tästä.