Web kioski

Web kioskilla tarkoitetaan asiakaspalvelupistettä, jossa on tietokone-näyttö-yhdistelmä, josta asiakas pääsee selailemaan nettiä tai tekemään selaimella tiettyjä asioita. Monissa paikoissa web kioski on räätälöity hyvin pitkälle niin, että asiakas pääseen tekemään vain muutamia asioita. Yritykset tai ihan kotikäyttäjät voivat tehdä PC:stä web kioskin asentamalla siihen tarkoitukseen räätälöidyn linux-pohjaisen mini-käyttöjärjestelmän, jossa on käytettavissä pelkkä riisuttu selain, yleensä Firefox tai Google Chrome.

Selaimesta on riisuttu monia asioita. Asiakas ei voi tallettaa mitään tai tehdä muutoksia asetuksiin. Aloitussivuksi määritellään juuri tähän tarkoitukseen haluttu sivu, jota asiakas palveluun tarvitsee. Auloissa ja julkisissa paikoissa selain voi olla vapaasti käytettävissä ja käyttäjä voi määritellä itse mille sivuille menee.

Kotikäyttäjä voi tehdä vanhasta pöytä- tai kannettavasta koneesta helposti web kioskin. Ohjelma ei vaadi paljoa tilaa ja se voidaan ajaa suoraan USB-tikulta. Kovalevyä ei siis välttämättä tarvita.

Web kioskia varten on olemassa useita mini-käyttöjärjestelmiä. Porteus Kiosk tai Webconverger ovat helppoja asentaa ja ottaa käyttöön.

Porteus Kiosk esittely video
Webconverger esittely video