Windows 10 kokemuksia

Windows 10 tuli virallisesti saataville elokuussa 2015. Olen käyttänyt 10-versiota vakituisesti siitä lähtien työkoneessa (pöytä), sekä kannettavassa. Tähän mennessä minulla ei ole ollut mitään ongelmia 10-version kanssa. Oman asennuksen tein puhtaalla asennuksella, jolloin vanhasta käyttiksestä ei jäänyt uuteen mitään. Kaikki piti siis asentaa uudestaan. Puhdas asennus toimii parhaiten.

Olen tehnyt lukuisia päivityksia asiakkaille Windows 7- ja 8-versioista. Osaan päivityksistä olen joutunut tekemään “puhtaan” asennuksen ongelmien takia. Ongelmia tulee helpoimmin Windows 7:n päivitykseen. Windows 8:n päivitys 10:iin sujuu helpommin.

Windows 10 jakeluun tuli iso päivitys loppuvuodesta 2015. Tällä uusimmalla versiolla on mahdollista tehdä puhdas asennus yhdellä asennuksella, jos käytössä on virallinen Windows 7 tai 8 lisenssi. Kahta asennusta ei siis enää tarvita. Testattu käytännössä ja toimii.

Mediassa Windows 10 on mollattu mielestäni turhaan. Se on erittäin hyvä käyttis. Paljon parempi kuin 8. Ymmärrän Windows 7 käyttäjiä, jotka eivät halua seiskastaan luopua. Windows 8 käyttäjille kyllä suosittelen päivitystä. Paljon puhetta aiheuttanut yksityisyys-tietojen kerääminen on mielestäni liioiteltua. Älypuhelimen omistajien käyttäjätietoja menee käyttikselle ja sovelluksille varmasti paljon enemmän kuin Windows 10:stä.

Windows 10 päivitys on vielä ilmaista heinäkuun loppuun 2016 kaikille Windows 7- ja 8- käyttäjille. Sen jälkeen se muuttuu todennäköisesti maksulliseksi. Nyt alkaa olla oikea aika kaikkien päivitystä miettivien harkita, päivittääkö vai ei. Heinäkuun jälkeen päivityksen hintalappu on todennäköisesti noin 135€ paikkeilla. Windows 10 perusversiota myydään tuolla hinnalla tällä hetkellä niille, joilla ei ole virallista Windows 7- tai 8-lisenssiä.