Muistikirja aina mukana

Jokaisella on tarve laittaa jotain tärkeää muistiin päivittäin. Paperinen muistikirja tai vihko on se perinteinen. Sähköisessä muistikirjassa pitää olla muutama tärkeä ominaisuus, jotta se olisi toimiva:
– se pitää olla äärimmäisen yksinkertainen käyttää.
– se pitää olla saatavana mahdollisimman monelle alustalle, jotta se toimisi tietokoneen, tabletin ja puhelimen kanssa yhtä aikaa.
– koska kaikki laitteet ovat verkossa, pitää kirjoitettu data löytyä pilvestä, jotta se synkronoituu samantien kaikille laitteille.

Kun nämä ominaisuudet täyttyvät, on esim. kotona tietokoneella kirjoitettu kauppalista luettavissa puhelimella kaupassa tai muistio luettavissa kannettavalla tai tabletilla vaikka junassa tai kokouksessa. Puhelimissa on kätevä äänihaku, jota voi käyttää myös tekstin tuottamiseen. Ei siis tarvitse välttämättä kirjoittaa tekstiä.

Yksi hyvä sähköinen muistikirja on Simplenote. Se on saatavana monelle eri alustalle: Windows, Linux, iOS, Mac, Android ja web-sovelluksena. Lataat ja asennat vain ohjelman kaikkiin laitteisiin, luot ilmaisen tilin pilvipalveluun ja se on siinä. Luotu tili otetaan käyttöön kaikissa laitteissa, jonka jälkeen kaikki kirjoitetut asiat näkyy jokaisessa laitteessa.
Hieman kehittyneempi editori Windowsiin samalla pilvipalveluominaisuudella on nimeltään ResophNotes.