Windows luotettava toiminta

Kaikki käyttöjärjestelmät toimivat kaikkein parhaiten, kun niihin ei asenneta mitään ylimääräisiä ohjelmia. Vain ne jotka ovat tarpeellisia. Tämä pätee erityisesti kaikkiin viritystä ja optimointia suorittaviin ohjelmiin, joita tuputetaan ilmaisina ja maksullisina. Etenkin rekisterin optimointiin ja “roskien poistoon” tarkoitettuja ohjelmia tulee välttää. Jos koneessa ei ole ongelmia, niin mitään optimointi-ohjelmia en suosittele. Optimointi-ohjelmilla yleensä saa aikaan ennen pitkään ongelmia, koska etenkin rekisteriin tehnyt optimoinnit, voivat aiheuttaa pikkuhiljaa sen, että ikkunajärjestelmä ei toimi kunnolla ja tietyt sovellukset eivät aukea tai käyttäytyvät epämääräisesti. Myös ohjelmien poistossa saattaa tulla ongelmia. Kun ongelmat kasautuvat, niin ainoa keino on yleensä käyttöjärjestelmän uudelleen asennus.

Yksi hyvin suosittu optimointi-ohjelma on CCleaner. Sillä voi poistaa koneeseen kertyneet ylimääräiset tiedostot ja myös optimoida rekisteriä. Ylimääräisten tiedostojen poisto on vielä ok, mutta rekisterin optimointia en suosittele. Ohjelmalla voi myös poistaa asennettuja ohjelmia.

Windows 10 yksityisyysasetusten muokkaamiseen on myös ohjelmia. Yksi käytetyimmistä on ShutUp10. Tätäkään sen suosittele, koska aina kun Windowsiin tulee päivityksiä ja uusia ominaisuuksia, pitää optimointi-ohjelman osata uudet jutut. Jos teet muutoksia vanhalla versiolla, saatat saada koneen jumiin. Windows 10 yksityisyysasetukset kannattaa siis muuttaa Windowsin omista asetuksista.